Leverandør af højkvalitets kæledyrsernæring til butikker, opdrættere, pensioner, dyrlæger og kæledyrsejere.

Find vej i hundefoder junglen

Hund med madskål i munden
Michaela Ansbjerg

Petland ApS

Vi er klar over, at valg af hundefoder kan være en jungle, og at man som forbruger skal være skarp, for at finde det rette hundefoder. Der bliver brugt smarte markedsføringstricks, ord og strategier for at fortælle dig, hvad du skal og ikke skal. Men det skjuler også tit det virkelige indhold i posen. 

Vores absolut bedste råd er at tage udgangspunkt i ingredienslisten, der findes på emballagen. Der er lovgivningsmæssige krav til udformning af ingredienslisten, der minimerer muligheden for vildledning af forbrugere.

Sammenligning af hundefoder:

Vi vil sammenligne 3 brands (Royal Canin, Hill’s og Country Dog) op i mod vores egen bestseller Profine Adult Chicken and Potatoes – nederst på siden kan de selv downloade dit eget skema og udfylde ingrediensliste og analytiske bestanddele for det hundefoder mærke, som du bruger nu – og dermed kan du nemt se, om det er godt foder til prisen.

Profine Chicken & Potatoes

Profine Adult Chicken der har følgende ingrediensliste til en pris på 439,- :

Kylling 40 % (tørret kylling 20 %, kyllingemel 20 %), majs, kartofler (20 %), kyllingefedt (konserveret med blandede tokoferoler, en kilde til vitamin E) (8 %), tørrede æbler, ølgær, hydroliseret kyllingelever (2 %), rejer (1,5 %), lakseolie (1 %), havalger (0,5 %), glukosaminsulfat (0,02 %), cikorierødder (en kilde til mannan-oligosakkarider 0,018 %), urteblanding (fennikel, basilikum, salvie 0,018 %), frukto-oligosakkarider (0,012 %), yucca schidigera-ekstrakt (0,01 %), chondroitinsulfat (0,012 %).

Produktet er en af vores topsællerter, når vi taler om tørfoder til mellemstore hunde, hvorfor det kan være rimeligt at sammenligne ingredienslisten med et par af de mest udbredte produkter i samme segment:

Royal Canin Adult Medium 15 kg

Majs, majsmel, hvedemel, tørret oksekød og svineprotein*, tørret fjerkræprotein, animalsk fedt, hvede, hydrolyseret animalske proteiner, mineraler, roetrævler, fiskeolie, sojaolie, gær, hydrolysat af gær (kilde af mannan-oligosakkarider). (Kilde: maxizoo(dot)dk, 28/05/21 – vejl. udsalgspris 539 ,-)

og

Hill´s Science Plan Adult Medium

Kylling: majs, hvede, kylling (9%) og kalkunmel (total fjerkræ 14%), animalsk fedt, koncentrat, majsglutenmel, sojabønneolie, mineraler, tørrede roemasse, hørfrø, vitaminer, sporstoffer og beta-karoten. Med en naturlig antioxidant (blandede tocopheroler). (Kilde: maxizoo(dot)dk, 28/05/21 – vejl. udsalgspris 589 ,-)

Sammenligner man ovenstående repræsentanter fra mellemprissegmentet med et produkt fra lavprissegmentet som eksempelvis:

Country Dog High Energy

Kød og animalske produkter, korn, kyllingefedt, naturlige smagsstoffer, lakseolie, tørrede æbler, ølgær, Dl-methionin, L-lysin, mineralstoffer, kobbersulfat, D3-vitamin, E-vitamin. (Kilde: simbasfoder(dot)dk, 28/05/21 – vejl. udsalgspris på 299,-)

Det er tydeligt at se, at det er helt klart, hvad der er i de forskellige poser. Vi har taget Profine ind, da de har over 40 % kød, hvor 20 % er fra fersk kød. De andre mærker lister knap nok, hvad deres kødindhold er. 

Vi anbefaler, at der skal stå en kødkilde som første ingrediens. Selv vores egen prisbillige Country Dog har kød som første ingrediens på listen.

Vi håber, at ovenstående har givet anledning til at bruge lidt tid på at læse ingredienslisten på det hundefoder, der anvendes p.t. – måske er der gode muligheder for at få lidt mere for pengene?

Download vores sammenligningsskema her – eller kontakt os for vejledning på netop dit fodermærke, hvor vi sammen kan kigge på, hvad der kan tale for at vælge netop det brand.