Gratis levering ved køb over 499 kr. – Bestil inden kl. 13:00 på hverdage, og vi sender samme dag – 1-3 dages levering med GLS

Hvorfor skal du fodre din hund med kylling?

Billede af to høns
Michaela Ansbjerg

Petland ApS

Kylling har længe været en bestseller i vores sortiment, og det er da også klart den proteinkilde, som er mest anvendt i hundefoderprodukter verden over. Grunden er lige til – det er et magert stykke kød med masser af protein, der er let og nemt at få fat på, og sammenlignet med alternative animalske proteinkilder er kylling relativ billig. 

Hundefoder med kyllingekød er populært af netop de årsager og mange flere, som vi vil dykke mere ned i her. 

Kyllingekød er lyst kød, som er kendt for sine sunde egenskaber. I kyllingekød finder du blandt andet Niacin, B12, fosfor, kalium og selen. Du finder ligeledes en god mængde D-vitamin og A-vitaminer. 

Tager vi vitaminerne først, så er D-vitamin til hunde med til at hjælpe kroppen med at optage kalcium. Dog skal man ikke give for meget D-vitamin, da det kan medføre negative konsekvenser for din hund. A-vitaminer er med til at opretholde godt syn, præcis ligesom hos mennesker. 

Niacin eller B3 er stressdæmpende og kan være med til at give en mere afbalanceret hund. Sammen med B12 er det en god cocktail af sjælelig ro, og B12 hjælper ligeledes med til at danne røde blodlegemer. Fosfor, kalium og selen, kan du læse meget mere om i vores blogindlæg, der hedder “Hvorfor du skal fodre din hund med lam?”

Præstationsfoder med kylling til jagthunde

Når du har en hårdtarbejdende hund, er det vigtig med noget letomsættelig foder, der hurtigt kan omsætte næringen til brugbar energi. Kylling er kendt for sin letfordøjelige egenskaber, hvorfor det ofte er brugt i hundefoder til hunde, der skal arbejde hårdt. 

Da kylling også er billigt og let tilgængelig, kan man bruge ekstra meget kyllingekød i foderet uden, at det øger produktionsomkostningerne gevaldigt. 

Vores Profine Energy er baseret på over 50% kylling, der blandt andet kommer fra tørret kylling og kyllingelever. Det sikrer nødvendige høje indhold af protein, så den arbejdende hund kan genopbygge muskulaturen efter hårdt arbejde; noget som både jagthunde, brugshunde, agilityhunde, slædehunde og hyrdehunde har brug for. Desuden er der tilsat ekstra kyllingefedt, der giver det høje energiindhold – den kombination er med til at sikre, at din arbejdende hund er bedst klædt på til sine opgaver.