Gratis levering ved køb over 499 kr. – Bestil inden kl. 13:00 på hverdage, og vi sender samme dag – 1-3 dages levering med GLS

Hvorfor vi fraråder BARF hundemad?

Tallerken fyldt med forekslligt BARF Hundemad
Michaela Ansbjerg

Petland ApS

Her hos Petland fremmer vi alle tiltag og produkter, der giver sund ernæring, de rigtige ingredienser og færrest mulige tilsætningsstoffer, som kan belaste din hunds fordøjelsessystem og velbefindende. Men over de seneste år har vi set en kedelig tendens indenfor BARF fodring, som blot understøttes af denne artiklen fra Jyllands Posten, Forsker advarer imod hundemad: »Knækkede tænder, knogler i spiserøret og risiko for salmonella« – den risiko ved BARF fodring opvejer efter vores mening ikke den ellers gode tanke bag råfodring med råt kød, grønt og urter. I artiklen er professor i Intern Medicin for Familiedyr på Københavns Universitet, Charlotte Reinhard Bjørnvad blandt andet citeret for følgende:

’Hun lægger vægt på, at udgangspunktet for råfodring er forkert, da ulvene i urtiden ikke blev 15 -20 år gamle, som hunde gør i dag. Så selvom deres diæt måske var tilstrækkelig til en kortere levetid og overlevelse i et barskt klima, er det ikke et argument for at sikre et langt og sundt liv for en hund i dag.’’

Tendensen med at tage vores hundes diæt tilbage til de ‘’gode gamle dage’’, startede omkring samme tid, som ideen om Stenalderkosten til mennesker blev introduceret. Vi skulle også tilbage og spise Raw Food og Stenaldermad, da det påstås at være bedre for os. I vid udstrækning var tanken også rigtig fin, man glemte bare, at urfolk og stenaldermennesker ikke levede lige så lang tid – de måtte leve af det, som de kunne få. Det samme gælder også for din hund og dens forfædre ifølge Charlotte Reinhard Bjørnvad.

BARF Hundefoder vs Tørfoder

Du vil helt sikkert det bedste for din hund og vi skal da være de første til at indrømme, at tørfoder ikke altid har været et super delikat valg for din hund med benmel og restkød fra slagterierne samt et maksimum af korn såsom hvede, rug og havre. Men ligesom så mange andre erhverv har producenter bag tørfoderet forbedret deres forarbejdning af din hunds tørfoder.

Tørfoderproducenter anvender i dag langt større grad frisk kød og færre kornprodukter, som tidligere har været det bedste og billigste fyldprodukt i hundemad – i hvert fald hos Petland og de produkter som vi tager ind. Vi har nøje udvalgt vores tørfoder, hvor du får noget af det bedste på markedet til en pris, hvor alle kan være med.

Moderne tørfoder er langt bedre end BARF Hundemad

Der bliver i dag anvendt teknikker såsom ekstrudering, bagning, frysetørring, der sikrer en bedre indkapsling af næringsstoffer og sørger for at dræbe eventuelle bakterier, som du kan finde i råfoder såsom BARF Hundemad. Vi har blandt andet skrevet et lille blogindlæg om resistente bakterier her.