Leverandør af højkvalitets kæledyrsernæring til butikker, opdrættere, pensioner, dyrlæger og kæledyrsejere.

Hvorfor skal du fodre din hund med lam?

Billede af får på marken
Michaela Ansbjerg

Petland ApS

Hundefoder med lammekød er et super alternativ til hundefoder med kylling. Udover at tilbyde din hund en anden smagsvariant, og dermed give den variation i føden, så indeholder lammekødet også nogle fordele, som du bør tage med i overvejelse, når du vælger hundefoder til din hund.

Hundefoder med lammekød er en fantastisk kilde til flere B-vitaminer – især B12. Det er blandt andet B12, som er nødvendig i produktionen af røde blodlegemer. Hvis din hund er i underskud af røde blodlegemer, kan det i værste tilfælde føre til en særlig form for blodmangel, makrocytær anæmi. Men B12 finder du altså helt naturligt i lammekød og indmad. 

En anden fordel ved at fodre med lam er dets høje indhold af mineralerne kalium, fosfor, jern, zink og selen. Kalium er med til at regulere væskebalancen sammen med mineralet natrium. Det hjælper også med at opretholde muskler samt hjertets funktion. Fosfor sammen med kalcium er kendte byggesten til knoglerne, som er nødvendig for din hund, så den kan opretholde en sund knoglestruktur. Jern er desuden kendt for sin gode effekt på blodet og godt for din hund. Zink er med til at sikre en god pels- og hudkvalitet hos hunden. Selen er med til at styrke hundens immunforsvar.

Som du kan læse ovenfor, indeholder hundefoder med lam helt naturlige og vigtige mineraler og vitaminer, som gør den istand til at arbejde dagen lang. Den skønne smag af lam er en velkommen bonus.

Hundefoder med lam til hunde med allergi

Til slut vil vi blot nævne, at hundefoder med lam til hunde med foderintolerance over for kylling kan være et ideelt skift. Aminosyreprofilen er væsentlig anderledes og det, som kroppen reagerer på i kyllingeprotein, vil den ikke genkende i lammeprotein.

Din hund kan naturligvis være allergisk overfor mange andre ting, men proteinkilden er en synder, som vi ser oftere og oftere blandt hunde. Så klør din hund sig, har den tør pels eller rødme ved ører, halerod, lyske og lignende steder, kan du med fordel kigge på foderet og skifte proteinkilden ud med en anden, eksempelvis lam. 

Se vores store udvalg af hundefoder med lam her.